18 d’abril del 2013

Aliments que potencien el bronzejat




Per bronzejar-se de forma progressiva i uniforme és recomanable seguir una sèrie de consells pràctics. Per això, a més d'utilitzar la cosmètica, per exemple, amb exfoliacions periòdics, hidratació i fotoprotectors, una dieta completa i equilibrada és bàsica per bronzejar la pell de forma saludable.

És important en els àpats algun producte integral com el pa, l'arròs o la pasta. La vitamina B que aporten els productes integrals hidrata la pell des de dins i permet que el bronzejat es noti més ràpid. Els sucs de fruites també són aconsellables per ajudar a la pell a bronzejar-se. Si el que desitja és augmentar el bronzejat, llavors es pot optar per aquells que siguin de pastanaga o nabius combinats amb altres fruites.

Pastanaga, préssec, mango, albercoc, meló, tomàquet, bròquil, carbassa, espinacs, bledes, enciam, pebrots ... tots aquests aliments, que acceleren el bronzejat, contenen betacarotens, precursors de la vitamina A. Aquesta millora la finor de la pell, la protegeix de la radiació solar i l'envelliment. Convé començar amb ells quinze dies abans de prendre el sol.

La vitamina C té propietats antioxidants, reforça el sistema immunològic i ajuda a tenir una pell lluminosa. Es troba en taronja, llimona, aranja, kiwi, mora i maduixa, entre d'altres cítrics. També està en vegetals com coliflor, créixens, col, soja, patata, tomàquets i pebrots. D'altra banda, els olis vegetals (d'oliva, de gira-sol o de soja), el germen de blat, blat de moro, alvocat i rovell d'ou són rics en vitamina E, amb un gran poder antioxidant i cicatritzant.

Els experts asseguren que per perllongar el bronzejat dels àcids grassos són fonamentals. Els olis vegetals, el peix blau i els fruits secs hidraten la pell i li donen l'elasticitat. Així el bronzejat es manté intacte per més temps.